پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/09

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت ودرمان گچساران از برگزاری کلاس آموزشی در خصوص بیماری ایندومتریوز برای 60 نفراز بانوان مددجوی کمیته امدادامام خمینی (ره) در این شهرستان خبر داد.

کارشناس مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت ودرمان گچساران از برگزاری کلاس آموزشی در خصوص بیماری ایندومتریوز برای 60 نفراز بانوان مددجوی کمیته امدادامام خمینی (ره) در این شهرستان خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ سولماز چراغی گفت: اندومتریوز بیماری است که عمدتا" در  حدود ده درصد از زنان درسنین باروری دیده می شود و این بیماری از واژه اندومتر یعنی بافتی که سطح داخلی رحم را می پوشاند گرفته شده است.


وی تصریح کرد:بافت اندومتر باید فقط در درون رحم وجود داشته باشد اما در این بیماری بافتی شبیه اندومتر در خارج از رحم و بیشتر در تخمدان ها، سطح بیرونی رحم، لوله های رحمی و بافتی لگنی دیده می شود.


چراغی افزود: ناباروری، نداشتن فرزند، مدت کوتاه سیکل قاعدگی ( کمتر از 28 روز )، منارک ( سن اولین قاعدگی ) در کمتر از 12 سالگی، خونریزی بیش از 7 روز اندمتریوز در اقدام درجه اول، رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و چربی، قد بلند و تماس بادی اکسین از عوامل خطر در این بیماری است.


وی با بیان اینکه  عوامل محافظت کننده این بیماری شامل مولتی پارینه(چند زایی)، شیر دهی، بالابودن شاخص توده بدن، ورزش و رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و چربی، قد بلند و تماس با دی اکسین است اظهار داشت: مشکلات باروری ، دردهای شدید قاعدگی ، وجود درد هنگام تماس جنسی ، دردهای مزمن لگنی ، کیست های تخمدانی طولانی مدت از علایم اندمتریوز است.


کارشناس مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت ودرمان گچساران بیان کرد: راه درمان این بیماری استفاده از تسکین دهنده های درد ، درمان هورمونی ، تغییرسبک زندگی و جراحی است.


چراغی در پایان خاطر نشان کرد: بیماری اندومتریوز را با مراجعه به پزشک  وبا توجه به علایم و معاینه می تواند تشخیص داد . ما تشخیص قطعی این بیماری بالا پاراسکوپی می باشد و تشخیص هر چه سریعتر اندومتریوز درزنان ( خصوصا" زنان نوجوان ) برای جلوگیری از پیشرفت آن ، درمان ، دردمزمن لگنی و ناباروری احتمالی آینده ضرورت دارد.12-15-142


خبر؛ احمد حسینی